Search

Αστική Ευθύνη Ιατρού

Βρες Την Πιο Ολοκληρωμένη Ασφάλιση για Αστική Ευθύνη Ιατρού Μέσω Της Alfa Point

Μην ανησυχείς για την απόσταση,

με εμάς η κάλυψη σε όλη την Ελλάδα είναι δεδομένη!

Αστική Ευθύνη Ιατρού

τι είναι η ασφάλιση για αστική ευθύνη ιατρού και σε ποιους απευθύνεται

αστική ευθύνη ιατρού

Η αστική ευθύνη ιατρού είναι σημαντική για την προστασία της  επαγγελματικής δραστηριότητας ενός ιατρού.

Στο ελληνικό δίκαιο, ο όρος αστική ευθύνη αναφέρεται στη νομική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις κάποιου, που έχουν ως αποτέλεσμα ζημία ή τραυματισμό άλλου προσώπου. Έτσι και στην περίπτωση των ιατρών, βάσει του κώδικα δεοντολογίας οφείλουν να προστατεύουν την υγεία των ασθενών και θα βρεθούν αντιμέτωποι με νομικές συνέπειες, αν από λάθος ή αμέλεια προκαλέσουν βλάβη σε κάποιον ασθενή. Η ασφάλιση για αστική ευθύνη ιατρού έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη για προστασία από τις οικονομικές συνέπειες ενός ιατρικού λάθους.

Απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς που ασκούν νόμιμα την ιατρική. Καλύπτει σχεδόν όλες τις ειδικότητες και η κάλυψη μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από τα πρώτα βήματα του ιατρού, κατά την ειδικότητα ή το αγροτικό του.

Σχετικά Άρθρα

ποια είναι τα οφέλη

Οικονομική προστασία

Ακόμα και στην ατυχή περίπτωση ενός ιατρικού λάθους, θα επωμιστεί η ασφαλιστική εταιρία τα πιθανά κόστη που θα προκύψουν. Έτσι εξασφαλίζεις και τη δική σου οικονομική σταθερότητα και την προστασία του ασθενή.

Αναπόσπαστη καθημερινότητα

Με την ασφάλιση αστικής ευθύνης δε χρειάζεται να ανησυχείς για τις οικονομικές συνέπειες ενός λάθους. Έτσι θα μπορείς να αφοσιωθείς πλήρως στη φροντίδα της υγείας του ασθενή.

Στήριξη στη δύσκολη στιγμή

Στη δύσκολη στιγμή που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις την αξίωση ενός ασθενή, δε θα είσαι μόνος σου. Μια έμπειρη ομάδα νομικών και διακανονιστών θα σταθούν στο πλάι σου και θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την κατάσταση.

Τι πρέπει να Λάβεις υπόψιν σου κατά την αναζήτηση κάλυψης

Επέλεξε Αξιόπιστη Ασφαλιστική Εταιρία​

Προτίμησε κάποια ασφαλιστική εταιρία που να φημίζεται για την αξιοπιστία της και να έχει εμπειρία στον κλάδο της αστικής ευθύνης.

Ανώτατο Όριο Κάλυψης

Το ανώτατο όριο κάλυψης αναφέρεται στο μέγιστο ποσό που θα καταβάλει η ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση απαίτησης. Προτίμησε μεγάλο όριο κάλυψης ώστε να μη χρειαστεί να συμμετέχεις σε πιθανή αποζημίωση. 

Περίοδος Αναγγελίας Απαιτήσεων

Η εταιρία θα αποζημιώσει για περιστατικά τα όποια έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια ισχύος της ασφάλισης, και γνωστοποιήθηκαν μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι η περίοδος αναγγελίας απαιτήσεων που διαφέρει από συμβόλαιο σε συμβόλαιο.

Προαιρετικές Καλύψεις​

Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν επιπλέον καλύψεις όπως εργοδοτική αστική ευθύνη και αστική ευθύνη χώρου ιατρείου. Πρόσθεσε προαιρετικές καλύψεις στο συμβόλαιό σου, αν αυτές καλύπτουν τις δικές σου ανάγκες.

Συχνές ερωτήσεις

αστική ευθύνη ιατρού
Είναι Υποχρεωτική Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης;

Αν και βάσει νόμου δεν είναι υποχρεωτική, συστήνεται σε όλους τους ιατρούς να έχουν ασφάλιση αστικής ευθύνης. Σε περίπτωση που ο ιατρός επιθυμεί συνεργασία με ιδιωτική κλινική, το πιθανότερο είναι η κλινική να ζητήσει αυτή την ασφάλιση ως προϋπόθεση συνεργασίας. Ακόμα όμως και οι ιατροί που δε συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές και διατηρούν δικό τους ιατρείο ή εργάζονται στον δημόσιο τομέα, θα πρέπει να αναζητήσουν κάλυψη καθώς κανείς δεν έχει ανοσία σε λάθη. Ακόμα και μια λάθος διάγνωση ή μια λάθος συνταγογράφηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες.

Τι Μπορεί Να Θεωρηθεί Ιατρικό Λάθος Ή Αμέλεια;

Ενδεικτικά, κάποιες από τις περιπτώσεις που μπορεί να θεωρηθούν ιατρικό λάθος ή αμέλεια είναι οι παρακάτω:

  • Παράλειψη ιατρικής αγωγής
  • Κακή εκτίμηση συμπτωμάτων
  • Αποκλίνουσα θεραπεία
  • Υπερβολική θεραπευτική αγωγή
Πώς Μπορώ Να Κάνω Αίτηση Ασφάλισης;

Μόλις καταλήξεις στην κατάλληλη ασφαλιστική λύση για σένα, θα υποβάλουμε το αίτημα στην ασφαλιστική εταιρία. Ανάλογα με την εταιρία, η διαδικασία διαφέρει, αλλά συνήθως χρειάζεται μια απλή συμπλήρωση αίτησης με τα προσωπικά σου στοιχεία, τη σφραγίδα και την υπογραφή σου. Μόλις λάβει η ασφαλιστική εταιρία την αίτηση σου, θα την ελέγξει και σύντομα θα εκδώσει το ασφαλιστήριο σου.

Ποιός Κινδυνεύει Από Αξίωση Για Ιατρικό Λάθος Ή Αμέλεια;

Οι ιατροί δεν είναι το μόνο επάγγελμα στον κλάδο της υγείας που μπορεί να διωχθεί για ιατρική αμέλεια. Άλλα επαγγέλματα που κινδυνεύουν από τέτοιες απαιτήσεις είναι οι νοσηλευτές, οι χειριστές ιατρικών μηχανημάτων κ.α. 

αστική ευθύνη ιατρού

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την αστική ευθύνη ιατρού;

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας

Ψάχνεις την καλύτερη ασφαλιστική λύση; Άστο πάνω μας! Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!