Search

Το κόστος της Ασφάλειας Ταξιδιού και οι παράγοντες που το διαμορφώνουν

Ασφάλεια Ταξιδιού Κόστος

Σε αυτό το άρθρο

Η ασφάλεια ταξιδιού αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας θέμα για όσους ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η προστασία της υγείας και της οικονομικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι προτεραιότητες που δεν πρέπει να αγνοούνται. Αν και δεν είναι υποχρεωτική, η ταξιδιωτική ασφάλεια είναι απαραίτητη αν θέλετε να ταξιδέψετε με ξεγνοιασιά.

Η σημασία της ταξιδιωτικής ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας, αντιμετωπίζουμε ποικίλους κινδύνους, όπως ατυχήματα, ασθένειες ή απώλεια αποσκευών. Η ασφάλεια ταξιδιού προσφέρει κάλυψη σε περίπτωση ανάγκης, εξασφαλίζοντας άμεση ιατρική περίθαλψη, καλύπτοντας τα ιατρικά έξοδα και αποζημιώνοντας για οποιαδήποτε απώλεια. Αυτό παρέχει στους ταξιδιώτες αίσθηση ασφάλειας και τους επιτρέπει να απολαύσουν το ταξίδι τους χωρίς το άγχος τυχόν απροσδόκητων περιστατικών.

Οδηγός Ασφάλειας Ταξιδιού

Από τι εξαρτάται το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλειας.

Το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλειας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως ο προορισμός, η διάρκεια του ταξιδιού, οι καλύψεις και τα κεφάλαια.

Προορισμός

 Ο προορισμός είναι από τα βασικά κριτήρια που καθορίζουν το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού. Για ταξίδια εντός Ελλάδος το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Για Ευρωπαϊκούς προορισμούς παρατηρούμε λίγο πιο αυξημένες τιμές, ενώ για ταξίδια στον υπόλοιπο κόσμο, εκτός ΗΠΑ και Καναδά, το κόστος είναι πιο υψηλό. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν μια χωριστή κατηγορία για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου παρατηρείται και το υψηλότερο κόστος για ταξιδιωτική ασφάλεια.

Διάρκεια

Αναλογικά με τη διάρκεια του ταξιδιού, αυξάνεται και το κόστος της ασφάλειας. Η διάρκεια μπορεί να ξεκινάει από 1 ημέρα και να φτάνει μέχρι και μερικούς μήνες. Σε κάποιες εταιρίες το όριο είναι στους 3 μήνες, ενώ άλλες παρέχουν μέχρι και ετήσιες διάρκειες.

Καλύψεις

Η κάθε ασφαλιστική εταιρία προσφέρει διάφορα πακέτα ταξιδιωτικής ασφάλισης, άλλα με βασικές καλύψεις και άλλα πιο ολοκληρωμένα. Όσο περισσότερες καλύψεις περιλαμβάνει ένα πακέτο, τόσο θα ανεβαίνει η τιμή, καθώς το επίπεδο κάλυψης αυξάνεται. Ακόμα, σε περίπτωση που ταξιδεύετε για χειμερινά σπορ, οι ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν επιπλέον καλύψεις για αυτή την περίπτωση.

Κεφάλαια

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες, δίνουν επιλογή στα κεφάλαια των καλύψεων. Επιλέγοντας μικρό κεφάλαιο, μειώνεται και το κόστος των ασφαλίστρων.

Ενδεικτικές τιμές

Ας δούμε ενδεικτικά πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε κάποιες περιπτώσεις.

Παράδειγμα Α

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ταξίδι 7 ημερών, σε Ευρωπαϊκό προορισμό.

Η Allianz παρέχει το πακέτο Complete που κοστίζει 18,49€ και το πακέτο Prestige που κοστίζει 22€. Τα δύο αυτά πακέτα παρέχουν μια πληθώρα καλύψεων που αφορούν σε ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας, αποσκευές, προσωπικό ατύχημα και άλλες πρόσθετες παροχές. Η διαφορά στην τιμή οφείλεται στα πιο μεγάλα κεφάλαια που προσφέρει το πακέτο Prestige.

Στην Ατλαντική Ένωση για αυτό το ταξίδι, το κόστος για το πρόγραμμα Travel Classic είναι στα 18,49€ και για το πρόγραμμα Travel Plus στα 22€. Όπως και στην Allianz, πρόκειται για δύο ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλισης όπου η διαφορά τους προκύπτει στη διαφορά στα κεφάλαια.H AIG παρέχει 4 πακέτα ασφάλισης. Το πρόγραμμα VALUE έχει πιο περιορισμένες καλύψεις από τα υπόλοιπα και χαμηλότερα κεφάλαια και για το ταξίδι του παραδείγματος κοστίζει 19,24€. Τα άλλα 3 προγράμματα περιλαμβάνουν τις ίδιες καλύψεις, αλλάζοντας μόνο τα κεφάλαια σε κάθε κάλυψη. Το πρόγραμμα SILVER κοστίζει 30,06€, το GOLD 54,11€ και το VIP 84,16€.

Παράδειγμα Β

Ας δούμε τώρα το κόστος στις ίδιες ασφαλιστικές εταιρίες και για τα ίδια πακέτα, αυτή τη φορά όμως για ένα ταξίδι 15 ημερών στην Ανατολική Ασία.

Στην Allianz το πρόγραμμα Complete θα κοστίσει 60€ και το πρόγραμμα Prestige 71,50€

Στην Ατλαντική το Travel Classic θα κοστολογηθεί στα 60€ ενώ το Travel Plus στα 71,50€.

Τέλος, στην AIG, το πρόγραμμα VALUE διαμορφώνεται στα 72,14€, το SILVER στα 84,16€, το GOLD στα 144,27€ και το VIP στα 216,41€.

Πώς να επιλέξω ταξιδιωτική ασφάλεια.

Παρόλο που η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας, δε θα πρέπει να είναι το κύριο κριτήριό σας στην επιλογή ασφάλειας. Κάποιο πακέτο που είναι πιο οικονομικό, πιθανώς να έχει λιγότερες καλύψεις και έτσι να παρέχει μειωμένη προστασία ή να μη σας καλύψει για κάποια περίπτωση που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ συμβουλές για να επιλέξετε ταξιδιωτική ασφάλεια.

Πάρε Προσφορά
για Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Συνοψίζοντας, γίνεται αντιληπτή η σημασία της ασφάλειας ταξιδιού και η πολυπλοκότητα που συνοδεύει την επιλογή της κατάλληλης ασφάλειας. Από την ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού μέχρι τις συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης ασφάλειας, γίνεται σαφές ότι η προσεκτική ανάλυση και η ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας. Επομένως, σας ενθαρρύνουμε να διαθέσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να εξετάσετε τις επιλογές σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε μαζί την καλύτερη ασφαλιστική λύση για εσάς.

Με τη σωστή ασφάλεια, μπορείτε να απολαύσετε τα ταξίδια σας με αίσθηση ασφάλειας και να ανακαλύψετε νέες περιπέτειες χωρίς ανησυχίες. Θυμηθείτε ότι η ασφάλεια ταξιδιού είναι επένδυση στην απρόβλεπτη ευχαρίστηση των ταξιδιών σας και την προστασία του εαυτού σας και των αγαπημένων σας.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας

Ψάχνεις την καλύτερη ασφαλιστική λύση; Άστο πάνω μας! Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!