Search

Οδηγός Ασφάλειας Ταξιδιού

Οδηγός Ασφάλειας Ταξιδιού

Σε αυτό το άρθρο

Το ταξίδι είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες που μπορούμε να ζήσουμε. Όταν προετοιμάζεστε για ένα ταξίδι, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, και η ασφάλιση ταξιδιού είναι ένα από τα σημαντικότερα. Αυτός ο οδηγός ασφάλειας ταξιδιού, θα εξετάσει τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση ταξιδιού, καθώς και μερικές από τις βασικές καλύψεις που μπορεί να περιλαμβάνει.

Η ασφάλιση ταξιδιού: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η ασφάλεια ταξιδιού προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Όταν ταξιδεύουμε, αντιμετωπίζουμε διάφορους κινδύνους, όπως ατυχήματα, ασθένειες ή απώλεια αποσκευών. Μια καλή ασφάλεια ταξιδιού παρέχει ιατρική κάλυψη σε περίπτωση ανάγκης, επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, καταβολής ιατρικών εξόδων και αποζημίωσης για οποιεσδήποτε απώλειες. Αυτό δίνει στους ταξιδιώτες την ασφάλεια και την ευκαιρία να απολαύσουν το ταξίδι τους χωρίς να ανησυχούν για τυχόν απρόοπτα συμβάντα.

Ανεξάρτητα από τον προορισμό και τη διάρκεια του ταξιδιού σας, η ασφάλιση ταξιδιού προσφέρει προστασία απέναντι σε πολλούς αναπάντεχους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Γιατί η Ασφάλεια Ταξιδιού είναι Απαραίτητη

Οι βασικές καλύψεις της ασφάλειας ταξιδιού

Αναζητώντας ταξιδιωτική ασφάλεια, θα συναντήσετε πολλά πακέτα από διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες. Ενδεικτικά, μερικές από τις πιο συνηθισμένες καλύψεις είναι οι εξής:

Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας

Με αυτή την κάλυψη προστατεύεστε στην περίπτωση που χρειαστείτε ιατρική βοήθεια λόγω κάποιου ατυχήματος ή ασθένειας. Ανάλογα με τους όρους του ασφαλιστηρίου σας, οι λεπτομέρειες των καλύψεων μπορεί να διαφέρουν. Συνήθως, εκτός από τα ιατρικά έξοδα, θα καλυφθείτε και για μεταφορά στο πλησιέστερο κέντρο πρώτων βοηθειών και έξοδα διερμηνείας αν αυτό είναι απαραίτητο. Ακόμα, σε κάποιες περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, καλύπτονται τα έξοδα για να έρθει ένας συνοδός στο σημείο που βρίσκεστε και να σας συνοδεύσει στον επαναπατρισμό σας.

Επαναπατρισμός

Θα καλυφθούν τα έξοδα για την επιστροφή σας στην Ελλάδα, εφόσον έχει προκύψει κάποιο ατύχημα ή ασθένεια που καθιστά απαραίτητη τη διακοπή του ταξιδιού. Καλύπτονται ακόμα και τα έξοδα επιστροφής της οικογένειας ή ενός συνταξιδιώτη του ασφαλισμένου, εφόσον είναι και αυτοί ασφαλισμένοι.

Ακύρωση αναχώρησης

Καλύπτονται τα έξοδα του ταξιδιού αν λόγω ασθένειας ή ατυχήματος είναι αδύνατο να ταξιδέψετε. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να ισχύει αυτή η κάλυψη, θα πρέπει να εκδοθεί ασφάλιση ταξιδιού μαζί με την κράτηση των εισιτήριων ή εντός 48 ωρών.

Κάλυψη αποσκευών

Θα αποζημιωθείτε για υλικές ζημιές από συγκεκριμένους κινδύνους, όπως πυρκαγιά ή έκρηξη και για απώλεια αποσκευών. Η κάλυψη αυτή αφορά παραδομένες αποσκευές (checked in).

Δαπάνες λόγω καθυστέρησης αναχώρησης άνω των 8 ωρών

Θα καλυφθούν τα έξοδα που θα προκύψουν (διατροφή, διαμονή σε ξενοδοχείο κ.α.), αν λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου, ή απεργίας, ακυρωθεί ή καθυστερήσει η αναχώρησή του.

Δαπάνες λόγω καθυστέρησης άφιξης αποσκευών άνω των 8 ωρών

Καλύπτονται τα έξοδα που θα προκύψουν (αγορά ρούχων, προσωπικών ειδών κ.α.), αν καθυστερήσουν να φτάσουν οι αποσκευές του ασφαλισμένου στον τόπο προορισμού.

Επισκόπηση των Τύπων Ασφάλισης Ταξιδιού

Όταν πρόκειται για ασφάλιση ταξιδιού, υπάρχουν διάφοροι τύποι ασφαλίσεων που μπορείτε να εξετάσετε. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο κοινούς τύπους ασφαλίσεων ταξιδιού:

  1. Απλή ταξιδιωτική Ασφάλιση: Αυτή η ασφάλιση καλύπτει τα ιατρικά έξοδα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων σε γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα. Επίσης, μπορεί να παρέχει κάλυψη για επείγουσες ιατρικές πράξεις και επιστροφή στη χώρα καταγωγής σας για ιατρικούς λόγους. Σε αυτή την ασφάλεια μπορεί να συμπεριληφθούν και οι καλύψεις ακύρωσης ταξιδιού και αποσκευών.
  2. Ασφάλεια ταξιδιού για χειμερινά σπορ. Παρέχεται συμπληρωματικά με την ασφάλεια ταξιδιού και απευθύνεται στους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Με αυτή θα καλυφθεί η απώλεια ή ζημιά στον εξοπλισμό κατά τη μεταφορά του με δημόσιο μεταφορικό μέσο. Ακόμα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης προς το πλησιέστερο ανοιχτό χειμερινό θέρετρο σε περίπτωση μη λειτουργίας του αρχικά επιλεγμένου για πάνω από 24 ώρες.

Πάρε Προσφορά
για Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Σημαντικές Συμβουλές για την Ασφάλεια των Ταξιδιωτών

Εκτός από την ασφάλιση ταξιδιού, υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προστατευτείτε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο αντιμετώπισης προβλημάτων και να απολαύσετε το ταξίδι σας με ασφάλεια:

  1. Ενημερωθείτε για τον προορισμό σας: Πριν από το ταξίδι, ενημερωθείτε για τον προορισμό σας. Μάθετε για τις τοπικές νομοθεσίες, τους πολιτισμικούς κώδικες και τις συνήθειες της περιοχής. Επίσης, ενημερωθείτε για τις ασφαλείς περιοχές και τις πιθανές απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσετε.
  2. Φροντίστε την υγεία σας: Πριν από το ταξίδι, ελέγξτε το εμβολιασμό σας και πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία σας. Μην παραλέιψετε να πάρετε μαζί σας αντιηλιακά, αντικουνουπικά και άλλα αναγκαία φάρμακα.
  3. Κρατήστε αντίγραφα εγγράφων: Κρατήστε αντίγραφα των διαβατηρίων, των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και άλλων σημαντικών εγγράφων. Πάρτε αυτά τα αντίγραφα μαζί σας, αλλά κρατήστε τα ξεχωριστά από τα πρωτότυπα.
  4. Προστατέψτε τα προσωπικά σας αντικείμενα: Κρατήστε τα προσωπικά σας αντικείμενα ασφαλή. Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας ασυνόδευτα ή ανεπαρκώς προστατευμένα.

Σε περίπτωση οδικού ταξιδιού, μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας πριν από το ταξίδι. Ελέγξτε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο και φροντίστε να έχετε πράσινη κάρτα αν ταξιδέψετε εκτός συνόρων

Συχνές ερωτήσεις

Από τι εξαρτάται το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού

Το κόστος της ασφάλειας εξαρτάται από τη διάρκεια του ταξιδιού και τον προορισμό. Ακόμα εξαρτάται από τις καλύψεις που θα περιλαμβάνει και τα κεφάλαιά τους.

Πότε μπορώ να κάνω ασφάλεια ταξιδιού;

Η ασφάλεια θα πρέπει να γίνει πριν την έναρξη του ταξιδιού.

Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες ή προσφορές, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Στην Alfa Point, είμαστε στη διάθεσή σας, να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να σας παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή. Επιπλέον, μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τυχόν ειδικές προσφορές ή διαθέσιμες εκπτώσεις που μπορεί να ισχύουν.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας

Ψάχνεις την καλύτερη ασφαλιστική λύση; Άστο πάνω μας! Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!