Search

Γιατί να κάνω αποταμιευτικό πρόγραμμα

Γιατί Να Κάνω Αποταμιευτικό Πρόγραμμα

Σε αυτό το άρθρο

Η αποταμίευση, αν και μπορεί να φανεί δύσκολη στην αρχή, αποτελεί την πύλη προς την οικονομική ανεξαρτησία και ασφάλεια. Ο δρόμος αυτός είναι μια επένδυση στον εαυτό μας και το μέλλον μας. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν όταν έχουμε χρήματα, καθώς και πώς η αποταμίευση μας οδηγεί στην επίτευξη της οικονομικής ελευθερίας. Ας απαντήσουμε λοιπόν στην ερώτηση “Γιατί να κάνω αποταμιευτικό πρόγραμμα;”

Τα Οφέλη της Αποταμίευσης

Ενώ η έννοια της αποταμίευσης μπορεί να ακούγεται απλή, τα αποτελέσματα της είναι εντυπωσιακά. Από την προστασία των οικονομικών σου έως την ελευθερία να κάνεις αυτά που αγαπάς, η αποταμίευση είναι η βάση για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα δεν είναι απλώς μια ρουτίνα, είναι η επένδυσή σου στον εαυτό σου και το μέλλον σου. Πόσες φορές χρειάστηκες χρήματα για να αγοράσεις κάτι από μικρής αξίας έως κάτι μεγάλης; ας δούμε τα πιο συνηθισμένα:

  • Σπουδές παιδιών: Όταν έρχεται η ώρα για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τα έξοδα είναι σημαντικά και μπορεί να προκαλέσουν την οικονομική αστάθεια της οικογένειας.
  • Άνοιγμα επιχείρησης: μετά από χρόνια εμπειρίας σε έναν κλάδο, πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι έχει έρθει η στιγμή για να κεφαλαιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία. Το συχνότερο φρένο στα όνειρα μας είναι το αρχικό κεφάλαιο που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ένα μετρίου μεγέθους ποσό.
  • Αγορά κατοικίας: όταν έρθει η ώρα για την αγορά κατοικίας αρκετός κόσμος καταφεύγει στη λύση του δανείου. Εάν όμως είχαμε αποταμιεύσει το 30% – 40% της εμπορικής αξίας της κατοικίας θα επιβαρυνόμασταν με μικρότερη δόση και μικρότερους τόκους από την τράπεζα.
  • Αλλαγή κατοικίας: πόσες φορές έχουμε πει ότι εάν πουλούσα το σπίτι μου και έβαζα και άλλα 50.000 ευρώ θα πήγαινα σε εκείνη την περιοχή που πάντα μου άρεσε και τώρα βρήκα μια καλή ευκαιρία.
  • Αγορά αυτοκινήτου: είτε έχει έρθει η ώρα για αγορά αυτοκινήτου είτε για αλλαγή αυτοκινήτου, έχοντας ολόκληρο το ποσό ή ένα μέρος του, είναι πάντα μια μεγάλη οικονομική ανάσα.
  • Οικονομική Ελευθερία: η οικονομική ελευθερία είναι πολύ περισσότερο από απλά την αποφυγή των οικονομικών προβλημάτων. Είναι η δυνατότητα να ζούμε τη ζωή μας με τον τρόπο που θέλουμε, χωρίς το βάρος των οικονομικών περιορισμών.

Αναρωτιέσαι πώς να ξεκινήσεις; Καλό είναι να ξεκινήσεις με έναν μικρό στόχο. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα κάθε μήνα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μέλλον σου.

Υπολογιστής Αποταμίευσης

Ποσό στη λήξη της αποταμίευσης: 0

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα Αποταμιευτικά Προγράμματα;

Διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας

Το αποταμιευτικό πρόγραμμα αποτελεί όχι μόνο έναν τρόπο να εξασφαλίσουμε οικονομική ασφάλεια για το μέλλον αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας. Καθώς επικεντρωνόμαστε στην αγορά διάφορων περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα, χρυσός, και μετοχές, η μέθοδος της αγοράς τμηματικά σε ψηλές και χαμηλές τιμές μας επιτρέπει να αξιοποιούμε τις κυκλικές διακυμάνσεις των αγορών.

Τα περισσότερα αποταμιευτικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στην ασφαλιστική αγορά είναι τύπου Unit Linked, επιλέγοντας μηνιαίο τρόπο πληρωμής μειώνουμε το ρίσκο μας. Συγκεκριμένα, η υιοθέτηση της αμερικανικής έννοιας “Dollar Cost Averaging” είναι κλειδί για τη βελτίωση της απόδοσης του χαρτοφυλακίου μας. Ανεξάρτητα από το εάν οι αγορές είναι ψηλά ή χαμηλά, η συνεχής επένδυση σε τακτά χρονικά διαστήματα καθιστά τον μέσω όρο αγοράς μεριδίων πιο ισορροπημένες. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιούμε το ρίσκο και ενισχύουμε τη σταθερότητα του χαρτοφυλακίου μας σε κάθε οικονομικό περιβάλλον.

Συμπέρασμα – Γιατί να κάνω αποταμιευτικό πρόγραμμα

Η αποταμίευση δεν είναι απλά μια διαδικασία αλλά μια στρατηγική για τη δημιουργία ενός σταθερού και επιτυχημένου μέλλοντος. Επιτρέπει στον καθένα μας να επιλέξει τον δρόμο που ταιριάζει καλύτερα στις προσωπικές του ανάγκες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον οικονομικής ελευθερίας που επωφελεί τόσο εμάς όσο και τις επόμενες γενιές.

Επικοινώνησε σήμερα κιόλας μαζί μας και εμείς θα σε βοηθήσουμε να πετύχεις τους στόχους σου!

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας

Ψάχνεις την καλύτερη ασφαλιστική λύση; Άστο πάνω μας! Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!

Επικοινώνησε μαζί μας

Ψάχνεις την καλύτερη ασφαλιστική λύση; Άστο πάνω μας! Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!